Hej igen!

Hade ju ett recept till att dela med mig av :) 

För några dagar sedan när det skulle serveras tacos här hemma så hade vi inga glutenfria bröd (ICA här hemma har haft slut på det ett bra tag...). Men efter lite googlande och fixande så löste jag och Anna det med att baka egna! :) Det blev lite kaos (eftersom vi gjorde det samtidigt som vi lagade själva maten, nästa gång ska vi nog göra det ett par timmar innan...) men de blev väldigt goda i alla fall! :) Kommer definitivt att göras om! Och just därför vill jag skriva upp det här, så jag inte glömmer bort receptet!
-

GLUTENFRIA TORTILLIASBRÖD 
4 stycken (ganska små)

1 dl vatten 
1 tsk fiberhusk
1 msk rapsolja 
1,5 dl bovetemjöl
0,75 dl majsmjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk bakpulver 

Blanda fiberhusk och vatten, låt stå i ca 10 minuter. Blanda sedan ner övriga ingredienser och arbeta till en deg. 

Dela degen i fyra delar, forma varje del till en boll och kavla sedan ut så tunt det går till ett tortilliasbröd. 

Värm en stekpanna och lägg i ett bröd i taget (man ska alltså lägga dem direkt i pannan, inte ha något fett att steka i). Stek några minuter på varje sida. Klart! :) 




Kommentera

Publiceras ej