Hej!
 
Igår var en väldigt bra dag, nästan hela dagen. Tänkte dock börja med det som var det tråkiga och det var att ett av våra marsvin, Svea, dog på kvällen. Eftersom hon var 2 år yngre än de andra vi har var det oväntat. Men hon har varit lite konstig ett tag och haft små ryck för sig, och igår kväll blev det till hela kramper och hon blev förlamad i bakbenen. Pappa tror att hon fick en hjärnblödning, sådant som kan hända även marsvin såklart. Väldigt, väldigt tråkigt, R.I.P våran lilla kaxiga Svea, var du nu är nu.
 
En bild från lite tidigare i vintras när jag och Svea hade en mysmorgon.
 
 
Nu till det roligare. Jag var nämligen hemma hela dagen igår, åkte hem sent i torsdagskväll efter träningen. Skönt och det blev en väldigt rolig dag med trevligt sällskap :) Först lite fix & trix och ett lätt träningspass på förmiddagen. Sedan kom finaste Jossan, vi pratade en massa och lagade god lunch. Lika trevligt som vi alltid har!
 
 
...Och på kvällen kom släkten, för då firade vi Annas 18-årsdag (hon fyllde ju förra söndagen). God mat, (tacos för oss "barn" även om vi nu är 15, 18 och 21...) och kaffe på det såklart.
 
Idag har jag andra äventyr för mig, men mer om det en annan gång!
 
Puss!
 
Halloj!
 
Fortsätter med lite mat-tema här, har nämligen bestämt mig för att försöka testa minst ett nytt recept i veckan nu när jag har lite mer tid :) Inspiration kommer mest från mammas "Året runt" tidningar, finns rätt mycket bra recept där i som inte är så avancerade :)
 
I alla fall, igår gjorde jag något riktigt smarrigt till middag (som dessutom blev en lunchlåda till idag, mums!). Ett nytt recept i favoritkategorin helt klart :) Så därför tänkte jag nu dela med mig av det, snäll som jag är! Haha, rekommenderas att göras i alla fall. 
-
 
FETAOSTBIFFAR
2 portioner (4 biffar)
 
250 g köttfärs
75 g fetaost
1 ägg
Kryddor (jag hade salt, peppar och oregano i mina)
Smör eller liknande att steka i
 
 
Gör så här: Smula fetaosten med hjälp av en gaffel. Blanda ost, köttfärs, ägg och kryddor noga i en skål. Forma sedan till 4 stycken biffar. Hetta upp matfettet i en stekpanna och stek ca 3 min per sida (jag stekte en stund extra, men det kan man ju avgöra själv!). Servera med något mumsigt, till exempel klyftpotatis :)
 
  
 
Tjo!

Hade tänkt slänga in ett litet tips :) När jag handlade på Ica häromdagen var det nämligen extrapris på blomkålsris. Jag har varit lite nyfiken på deras Grönhydrater förut (finns bland annat olika typer av grönsakspasta) men eftersom de är rätt dyra har jag inte köpt någon. Men nu så! Man kan ju så klart göra eget också som nästan inte kostar någonting, men är man lite lat så är det bekvämt ;)

I alla fall: Det var gott och jag kan rekomendera det om man vill ha lite variation. Smakade ju då blomkål (skräll) så det är ju en fördel om man gillar det ;) Kanske inte det mest mättsamma alternativet men med lite annan komplettering så funkar det absolut som ris! Gjorde dessutom en matlåda till dagen efter och det smakade nästan ännu bättre då! :)